Matkailu ja ruoat *



Matkailu ja ruoat *


PROTEIINI

Proteiiniviikon kunniaksi otetaan kuningas protsku käsittelyyn!

Proteiini on meiän rakennusaine. Sitä tarvitaan elämiseen, se ylläpitää lihaksia ja luustoa ja sitä todellaki tarvitaan jos halutaan KEHITTÄÄ lihasmassaa. Se on mun mielestä ylivoimasesti tärkein ravintoaine ja uutta ruokavaliota suunnitellessa alotan sen rakentamisen aina proteiinista.

Mä suosin monipuolisia proteiininlähteitä, mutta selkee painopiste mun ruokavaliossa on eläinproteiinilla. Olin pitkään käyttämättä maitotuotteita (poislukien hera jota oon käyttäny aina) mutta nykyään myös maitovalmisteet on lähes päivittäin osana mun ruokavaliota.


Proteiinia saahaan siis luonnollisesti proteiininlähteistä jotka me “tunnistetaan” sellasiks niinku lihat,kalat,kana, prodejauheet.. 

Parhaimpia proteiininlähteitä on:

-Lihat 

-punainen liha (nauta,hevonen,riista,lammas..)

-kana

-kalkkuna

-Kalat

-Kananmuna

-Maitotuotteet

-rahka

-jugurtit

-raejuustot

-juustot

-proteiinijauheet (herat, kaseiini..)

-Pavut ja muut hippituotteet (nyhtökaura, soija yms)


Mutta sen lisäks proteiinia tulee yllättävän paljon myös muualta! Jos oot esim kovinki kova puuron ystävä ja syöt sitä vaikka 3 kertaa päivässä yhteensä vaikka 150g:aa ni saat siitä proteiinia 21g. Jos sä kestät proteiinia hyvin (se ei tukota sun kroppaa jne) niin tolla ei oo niin väliä mutta esim moni nainen ei pysty käsitteleen isoja määriä protskua, sillon kannattaa todellaki ottaa huomioon myös noi muualta ku varsinaisista proteiininlähteistä tulevat protskut! Pääsääntösesti elämiseen riittää noin gramma / painokilo, lihaksen kasvuun 1.2-2g mutta moni (kuten minä) syö protskua jopa yli 3 grammaa painokiloa kohti. Parhaiten sä löydät sen itelles sopivan määrän niinki yksinkertasesti ku kokeilemalla.

Mulle ei oo koskaan tuottanu ongelmia proteiinin syöminen, siks mun ruoat on pääasiallisesti kiinteitä (proteiinin sulattaminen on kovempi homma keholle ku hiilarin ja se täyttää paljon enemmän vaikka kalorit/gramma on sama ku hiilarissa) mutta tiiän useita ihmisiä joilla on haastavaa saada syötyä päivittäisiä protskuja ruoasta.

Apuna tähän toimii sit luonnollisesti noi vähemmän täyttävät ja esipilkotut lähteet niinku heraisolaatit, -hydrolysaatit jne. Niissäki on eroja, tietenki siinä imeytymisnopeudessa (hydrolysoitu on nopein, sitte isolaatti, konsentraatti…) mutta myös siinä mikä kellekki sopii. Herkkävatsasten kannattaa aina satsata laatuun ja ostaa ennemmin hydrolysoitua tai esim Super wheytä, jossa on entsyymit mukana. Jos taas sulle käy kaikki, eikä mikään aiheuta turvotusta ni sitte se on melkeen sama mitä ostat, konsentraatit tulee paljon edullisemmiksi eikä niissä NIIN suurta eroa ole, etteikö niilläki kehittyis jos vaan muut palikat on kohallaan. Tietenki suosittelen aina ekana tota mun omaa Bigger=Better isolaattia, mikä on valmistettu Suomessa. Dumle (eli choco-toffee) on ihan sairaan hyvää ja sen koostumuksesta on saatu vanukasmainen lisäämällä siihen enemmän ksantaania ku heraan yleensä. 


-Killeri-



TAKAISIN
Loading...